Connected Buildings 

Connected buildings staan permanent digitaal in verbinding met elkaar en hun omgeving. Het doel is om energiestromen, comfort en arbeidsproductiviteit optimaal met elkaar in balans te brengen. Hierbij overstijgt de intelligentie de grenzen van het gebouw. Alles rond mobiliteit, logistiek, energie, werkprocessen en vastgoed wordt optimaal met elkaar verenigd. De grote digitale transformatie van gebouwen staat nog in de kinderschoenen, maar een gebouw verbinden met het internet is meestal de eerste logische stap.

 

Smart buildings 

De integratie van ICT in de bouw en vastgoed is hoognodig. Door de klassieke logica van een regeling – een klep gaat open zodra een waarde overschreden wordt – naar een hoger niveau te tillen gaat een hele nieuwe wereld open. Zo kan het zijn dat de klep beter iets eerder, of juist later, open kan gaan omdat verwacht wordt dat de zon gaat schijnen. Of juist omdat een vergadering is uitgelopen. Of omdat alle kaartjes voor een voorstelling uitverkocht zijn.

 

Onderdeel van het geheel

Wij geloven dat elk component pas slim wordt zodra het onderdeel is van het geheel. Het mooie is dat steeds meer leveranciers hun apparaten zoals koelmachines en pompen al leveren met ingebouwde intelligentie. Deze zijn als het ware al ‘smart-ready’. Wij verbinden die intelligentie vervolgens met het grotere geheel. Door gebouwen connected te maken ontsluiten we de ultieme stap naar een smart building.

connected-buildings

IoT (Internet of Things) staat centraal in een Connected building

Smart ready naar smart 

Omdat gebouwen veelal al in grote mate smart-ready zijn kunnen we met een relatief kleine inspanning van een ‘gewoon’ gebouw een slim gebouw maken. In plaats van een gebouw dat kostbaar is om te onderhouden wordt het geconverteerd naar een gebouw dat met de gebruikers meedenkt. Het gebouw helpt u met energie besparen en heeft alle ICT-systemen standaard gekoppeld. Met onze API is het zelfs mogelijk om de databases te gebruiken voor integratie met andere datasets. Hierbij kan u denken aan domotica systemen, Smart Grids, kassasystemen en weerdata.

Heeft u zelf een ambitieuze of unieke visie op uw gebouw? We zijn altijd aan het innoveren en kijken graag samen met u naar de mogelijkheden voor uw specifieke situatie.