Energiemanagement 

Energiemanagement is wat ons betreft veel meer dan laten zien hoeveel energie u gebruikt in uw gebouw. Energiemanagement gaat over precies de juiste hoeveelheid energie gebruiken voor een maximaal comfort. Het gaat over inzage, data en benchmarking. En daarmee zeker ook over bewustwording. Maar het gaat vooral over slim handelen. Op basis van data-analyse van historische patronen ontdekken we verbetermogelijkheden die we omzetten in concrete acties. Sinds kort gaat energiemanagement ook simpelweg over voldoen aan de wet. Een energiemanagementsysteem (EMS) is namelijk sinds kort verplicht voor bedrijven die vallen onder de Wet Milieubeheer.

 

Digitale Huismeester 

In ons Climatics gebouwbeheersysteem zorgt onze huismeester functie voor een goed werkende installatie, met een sterke focus op het energieverbruik. Deze tool maakt het mogelijk om uw instellingen gemakkelijk aan te passen naar wens en aan de hand van uw energieprestaties. Dit ondersteunt u in uw energiemanagement. De onderliggende techniek van onze huismeester is ontworpen op basis van het Haystack model.

 

Haystack model 

Het Haystack Model is een model dat gegevens voortkomend uit datalogging standaardiseert. Het is een onderdeel van Project Haystack, waarin veel grote en kleine spelers rond slimme gebouwen zich verenigd hebben. Project Haystack is een open source-initiatief om het werken met gegevens te standaardiseren. Zo kan de data van vele gebouwen op dezelfde manier geanalyseerd worden. Toepassingen omvatten automatisering, besturing, energie, HVAC, verlichting en andere milieusystemen. Door deze filosofie te volgen zijn we in staat om in het kader van energiemanagement tot in detail een installatie te bestuderen. Uiteraard doen we dit in samenspraak met de klant, en bespreken we graag uw specifieke wensen.

Neem contact met ons op