Gebouw AI 

Om onze installaties optimaal te laten werken verzamelen we data; heel veel data. Een doorsnee installatie bestaat uit meerdere ventilatoren, warmtepompen, CV-ketels en energiemeters. Om deze onderdelen goed hun werk te laten doen, zijn vele pompen, sensoren en kleppen nodig. In onze installaties registreert elke sensor iedere 10 seconden zijn actuele waarde. Voor elke pomp en klep gaat dit meestal zelfs om meerdere waardes per 10 seconden. Gecombineerd verzamelen we zo in totaal meer dan 100.000.000 datapunten per dag!

 

Analyseren data 

De verzamelde data krijgt pas echt waarde zodra onze analisten ermee aan de slag gaan. Zo ontdekken wij overal mogelijkheden om een gebouw beter te laten presteren. Onze analisten zijn nu meestal nog whizzkids van vlees en bloed met een voorliefde voor getallen en software. Dit blijft alleen niet lang meer zo. Veel van onze analyses zijn al geautomatiseerd en dit neemt in snel tempo toe. Met behulp van artificiële intelligentie (AI) kunnen we gebouwen écht slim maken.

 

Prestaties verbeteren 

Om dit te realiseren koppelen wij alle bestaande techniek in een gebouw aan onze AI. Hierdoor kunnen wij ons systeem toestaan om de werking van een gebouw te analyseren en op basis van de gewenste prioriteit het systeem beter laten presteren. Hierbij kunnen wij u helpen prioriteiten vast te stellen, denk aan:

 

  • Maximaal Comfort
  • Minimaal Energieverbruik
  • Maximale Veiligheid

 

Onze AI kan u helpen om deze doelen te bereiken, door realtime feedback van de gebruikers te ontvangen kan een gebouw leren wat als prettig wordt ervaren. Wij denken graag met u mee, om samen de mogelijkheden te onderzoeken voor uw specifieke situatie.

Neem contact met ons op