Optimalisatie van installaties

Goedbedoelde berekeningen, tekeningen en overleggen leiden samen in theorie tot een ideale installatie voor uw gebouw. De praktijk is meestal minder rooskleurig. Ogenschijnlijk kleine fouten in het ontwerp, de uitvoering of de nazorg leiden ertoe dat 70% van de installaties niet goed functioneert. Discomfort en energieverspilling zijn vaak het jarenlange gevolg.

 

Slimme optimalisatie 

In de meeste gevallen kan dankzij slimme optimalisatie een installatie weer tiptop gaan functioneren. Hierbij geloven wij in maatwerk. Het begint met een goede inventarisatie van de installatie, waarna de noodzakelijke aanpassingen gedaan worden. Vervolgens is het van belang te blijven optimaliseren. Onze kennis van installatietechniek stelt ons in staat de juiste conclusies te trekken uit de grote hoeveelheid data die we verzamelen.

 

ICT en mensenwerk 

Wij zijn sterk in ICT en wij kunnen uw installatie volledig automatisch laten functioneren. Tegelijkertijd houden we voor ogen dat zelf nadenken en een pand kennen uiteindelijk tot de beste resultaten leidt. Daarom combineren wij onze slimme systemen met goede engineers. Onderscheidend aan onze systemen is dat onze registratie time series based is, met bijzonder hoge frequentie slaan wij onze data op. Onze standaard is om zes keer per minuut te loggen, wat resulteert in een installatie die in staat is om binnen enkele minuten te reageren.

 

Onconventionele oplossingen

Onconventionele oplossingen gaan wij niet uit de weg. Als alle beschikbare sensordata aangeeft dat in een zwembad de omstandigheden goed zijn, maar we ontdekken dat voorafgaand aan een onweersbui er toch behoefte is aan extra ventilatie, dan bouwen we een ‘onweerstand’ in het systeem. Het blijft tenslotte om mensen gaan.

Wilt u meer weten over onze slimme en onconventionele oplossingen?

Neem contact met ons op