Gemeenten

Gemeenten worden spelen een steeds grotere rol in het vormgeven van milieubeleid. Veel gemeenten hebben de eigen doelstellingen scherp gedefinieerd en willen op korte termijn zoveel mogelijk CO2 en energieneutraal worden. Dit wordt ook wel klimaatneutraal genoemd. Wij bieden de mogelijkheid de effecten van uw milieubeleid beter in kaart te brengen én u te helpen bij het verder verduurzamen van het maatschappelijk vastgoed in uw gemeente.

Gemeenten

Heeft u een groene en gezonde gemeente?

Hoe gezond is uw gemeente?

Hoe gezond is uw gemeente? Specifiek op het gebied van luchtkwaliteit en omgevingsbelasting is er vaak weinig data beschikbaar. Als luchtbehandeling-specialist constateren wij regelmatig dat de ‘frisse’ buitenlucht die wij in onze gebouwen willen inblazen niet altijd zo ‘fris’ is. Dat is zorgwekkend, want dit is lucht die alle bewoners van de gemeente continue inademen. Om gemeenten te helpen meer inzicht in de lokale luchtkwaliteit en omgevingsbelasting te krijgen hebben wij een speciale meetbox ontwikkeld: De Citybox

Luchtkwaliteit en omgevingsbelasting

Onze Citybox meet een groot aantal parameters om de luchtkwaliteit en omgevingsbelasting te bepalen. Hieronder vallen fijnstof, NOx, VOC, RV, temperatuur, geluid, trillingen en ammoniak. Deze gegevens worden opgeslagen in een zogenaamde timeseries database. Hierdoor kan u de condities over langere tijd monitoren.

Meer over de Citybox
Maatschappelijk-vastgoed

Een duurzaam en slim zwembad. Hoe duurzaam is uw maatschappelijke vastgoed?

Maatschappelijk vastgoed

Waar metingen van de luchtkwaliteit en omgevingsbelasting belangrijk zijn voor het bepalen van de efficiëntie van uw milieubeleid is is het verduurzamen van uw maatschappelijke vastgoed vaak een belangrijk speerpunt op de milieuagenda. Elke gemeente heeft een eigen portfolio aan maatschappelijk vastgoed, het geheel beheren kan kostbaar zijn. Ons cloudbased platform Climatics bied een mogelijkheid om de data uit al het maatschappelijke vastgoed te verzamelen.

Optimalisatie en besparingen

Er zijn vele mogelijkheden om gericht gebouwen te optimaliseren. Dit realiseert in veel gevallen grote besparingen, waardoor de investering in korte tijd terugverdiend kan worden. Climatics kan stap voor stap ingevoerd worden. Zo kan u er voor kiezen om alleen te monitoren. Vervolgstappen zijn het optimaliseren van energieverbruik en het proactief onderhouden van gebouwen. Climatics geeft in het laatste geval aan wanneer u onderhoud aan onderdelen moet plegen, om onnodig energieverbruik en onderhoud te voorkomen. Wij kunnen u hierin begeleiden of de taken geheel uit handen nemen.

Optimalisatie

Monumentaal vastgoed biedt veel besparingskansen door renovatie.

Continue optimalisatie

Wanneer uw vastgoed gebouwd werd zijn de klimaatinstallaties bij oplevering ingeregeld. Helaas worden installaties zelden na de oplevering nog bijgesteld. Vaak is ondertussen het gebruik van het gebouw of de installatie sterk veranderd. De gebouwen die met Climatics worden gemonitord kunnen we op continue basis optimaliseren. Voor gebouwen die veel energie gebruiken en hoge eisen stellen aan comfort zoals theaters, zwembaden of een gemeentehuis leveren we hiervoor de Climotion software. Dit is een klimaatsturing die aanzienlijk minder energie verbruikt en voor een beter comfort zorgt. Hoe uw aanpak eruit ziet bepaald u, wij staan beschikbaar met onze kennis, enthousiasme en techniek. Nieuwsgierig naar wat we voor u kunnen betekenen?

Meer informatie aanvragen