Zwembad Molenduinbad Norg 

 

Project: Molenduinbad Norg

Systeem: Climotion 1 kanaals

Opdracht: Renovatie

Begin 2017 is het project Molenduinbad Norg gestart. Het zwembad was aan een algehele renovatie toe. In het zwembad waren grote luchtkanalen aanwezig. Dergelijke luchtkanalen zijn veelal kostbaar in onderhoud en architectonisch onwenselijk.

Een technologische uitdaging met beweegbare zwembadvloer, een nieuwe kunststof luchtbehandelingskast van Rosenberg en nieuwe circulatiepompen. We hebben in het Molenduinbad, door slim ontwerp en inregelen, de grote blauwe ventilatieschachten kunnen verwijderen. Dit maakt het zwembad zowel optisch aantrekkelijk als onderhoud vriendelijker. Om dit te realiseren hebben we het Climotion, ook wel BaOpt genoemd, systeem toegepast. Hierdoor wordt de lucht diffuus verspreid, waardoor de lucht door het gehele zwembad van goede kwaliteit is. De renovatie heeft tot aanzienlijke energiebesparingen geleid.

<center>Voor de renovatie

molenduinbad-norg-voor

Na de renovatie 

De verbeteringen 

Het Molenduinbad in Norg heeft na de renovatie de prijs voor het zwembad van het jaar 2017 gewonnen. De manager van het Molenduinbad in Norg, Joost Veenema, heeft het volgende te zeggen over de renovatie:

“Wij zijn in het zwembad erg blij met het nieuwe systeem. Het binnenklimaat is erg verbeterd. Het voelt gewoon prettiger, net zo behaaglijk warm, maar minder drukkend. Dit is een grote verbetering voor onze bezoekers, maar zeker ook voor ons badpersoneel. Zij staan immers dagelijks in dit klimaat. Wat ook een erg prettige bijkomstigheid is, is dat de luchtkanalen niet meer in de zwemzaal hangen. De ophangconstructie hoeft niet meer jaarlijks gecontroleerd te worden en er blijft nu geen stof meer op de kanalen achter. Bovendien is het gewoon een veel mooier gezicht. Kortom, wij zijn zeer tevreden met het Climotion systeem”.

Benieuwd naar onze andere projecten?

Meer projecten bekijken