Slimme scholen 

Slimme scholen.. Wat zijn het eigenlijk? Een slimme school is een gebouw dat met u meedenkt. Nu vraagt u zich misschien af, hoe kan een gebouw met mij meedenken? Onze gebouwen zitten vol met sensoren. Deze sensoren vertellen een gebouw hoe warm het is in elke ruimte, wat de luchtkwaliteit is, waar de lampen aan staan en ga zo maar door. Op basis van deze grote hoeveelheden data, ook wel Big Data genoemd, kan ons slimme gebouwbeheersysteem Climatics nadenken.

Climatics 

Climatics zorgt er voor dat u overal een goede luchtkwaliteit en temperatuur behoudt. Ook kunt u vanaf afstand gemakkelijk uw gebouw monitoren, aangezien alles via de cloud aangestuurd wordt. Maar daar houden we niet op. Bent u vergeten voor het weekend alles af te sluiten? De digitale huismeester spreekt u aan: “Normaal moet in het weekend alles uit, zal ik dit voor u doen?” Zo helpen we u de frisse scholen normen te behalen. 

Meer over Climatics
frisse-school-de-jutter

Een slimme school heeft veel informatie beschikbaar

Frisse scholen

Frisse scholen worden inmiddels aan alle kanten gebouwd. Maar wat is een frisse school eigenlijk? Een frisse school is een school met een gezond binnenklimaat, en een laag energieverbruik. Onder het binnenklimaat vallen onder andere luchtkwaliteit (denk aan CO2), temperatuur, comfort, licht en geluid.

Eisen conflicteren

Zoals voor te stellen is lijken de doelstellingen van een lager energieverbruik en verbeterd binnenklimaat elkaar tegen te werken. Ventileren en verwarmen kosten vooral erg veel energie. Het energieverbruik in scholen stijgt ieder jaar flink. Vooral het verbruik van elektrische energie. Zeker nu er steeds vaker gasloos gebouwd wordt moet er gekeken worden naar duurzame, energie efficiënte oplossingen. 

beter-binnenklimaat

Slim gebruik maken van natuurlijk licht en open constructies

Lager energiegebruik en beter klimaat

Toch kan er bespaard worden op energie, waardoor er minder luchtvervuiling en uiteindelijk minder gebruik van fossiele brandstoffen is. Met ons slimme scholen concept passen wij energiezuinige luchtbehandeling en energiebeheer toe. Hiervoor gebruiken wij in veel gevallen de lage druksturing van Climotion. Dit kan in combinatie met een twee kanalen systeem, welke nog zuiniger is en snelle wisseling in warmte of ventilatievraag in een ruimte kan opvangen. Hierdoor blijft de school vrijwel altijd aan de frisse scholen norm voldoen!

Wilt u meer informatie over onze slimme scholen ontvangen, of weten wat we voor u kunnen doen?

Neem contact met ons op