Climatics

Climatics is ons eigen cloudplatform. Het is ontworpen om grote hoeveelheden data (‘big data’) te verwerken. Climatics wordt veelal ingezet als een zogenaamd ‘gebouwbeheersysteem’ (GBS). Dit is een systeem dat alle processen in een gebouw managed. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan de luchtbehandelingsinstallaties, watersystemen, brandinstallaties, inbraakinstallaties en lichtschakelingen. Koppelingen met externe datasets of andere ACS systemen, zoals de Citybox, vergroten de mogelijkheden. Onderstaand worden een aantal functionaliteiten van Climatics toegelicht, beginnende met het energieoverzicht.

energie-overzicht

Het overzicht in Climatics met het verbruik en de opwekking in een gebouw

Energieoverzicht

Voordat u kostenefficiënt kan verduurzamen heeft u inzicht nodig in de energieprestaties van uw gebouwen. Vaak is er al een groot aantal sensoren aanwezig welke hieraan een bijdrage kunnen leveren. Climatics kan de data uit uw gebouw eenvoudig automatisch verzamelen. Zo kan het onder andere de verbruiksgegevens uit uw gebouw een overzichtelijke manier presenteren.

Een volledig overzicht

De energiepagina bied een volledig overzicht en biedt, wanneer van toepassing, inzicht in de volgende parameters:

  • Huidige weersomstandigheden en temperatuur
  • Elektriciteitsverbruik
  • Elektriciteitsopwekking
  • Gasverbruik
  • Waterverbruik
  • Grijswaterproductie

Voor uw verbruiken, opwekking en productie zijn benchmarks in te stellen. Wanneer u het beter doet dan de benchmark zal het figuur aan de rechterkant van de grafiek groen uitslaan. Bij mindere prestaties zal het figuur naar rood verkleuren. Dit geeft u een snelle indicatie over de prestaties van uw gebouw over een gestelde periode.

energiepagina

Weersvoorspellingen op de Energiepagina

Relateren aan weersomstandigheden

De weersomstandigheden, zoals weergegeven boven de grafieken, zullen visueel veranderen op basis van het dagdeel en de actuele weersomstandigheden op uw locatie. Dankzij de koppeling met een externe database heeft u hiervoor geen weerstation nodig. Het wordt hierdoor eenvoudig uw energieprestaties aan het weer te relateren. Ook het weer voor de komende dagen kan eenvoudig gecheckt worden.

digitale-huismeester

Een voorbeeld van geactiveerde analyses in de Digitale Huismeester

Digitale Huismeester

Een van de nieuwe ontwikkelingen in Climatics is onze Digitale Huismeester. Dit is een slimme toepassing die u helpt om uw gebouw te optimaliseren en in ‘gezonde’ conditie te houden. Dit betekent dat hij ook suggesties doet betreffende onderhoud. Dit doet hij door aan te geven welke sensoren en apparaten niet meer naar behoeven functioneren.

Minder energie- en arbeidskosten

Onze Digitale Huismeester helpt u verder mogelijke energiebesparingen te realiseren. Bent u per ongeluk een ruimte aan het verwarmen waar al geruime tijd niemand aanwezig is? U wordt hier op gewezen door de Huismeester, waarna u kunt besluiten of u een actie wilt ondernemen. Hierdoor hoeft u niet langer alle ruimten in uw gebouw handmatig te controleren! Dit bespaard u zowel tijd als energie en daarmee kosten.

schematics

Schematics laat u zelf het detailniveau bepalen

Schematics

Als een gebouw ontworpen wordt maakt een adviseur of engineer vaak een ‘principeschema’. Dit is een schema dat toont hoe de installaties in een gebouw aan elkaar verbonden zitten. Na de oplevering wordt dit zeer nuttige schema in de regelkast gelegd.

Een live ‘principeschema’

Een ‘schematic’ is een vrijwel exacte kopie van het principeschema, met live sensordata er aan gekoppeld! Zo is er nooit meer verwarring over een verschil tussen een regelschema en het gebouwbeheersysteem. Er kan eenvoudig voor een meer of minder detail gekozen worden door te zoomen en de navigatie is erg gemakkelijk.

Ontwikkeld met tekenaars

Schematics is ontwikkeld in samenwerking met tekenaars van principeschema’s. Op deze manier kunnen we de papieren principeschema’s een ding van het verleden maken. Een veilig en overzichtelijk schema in de database, welke eenvoudig veranderd kan worden bij aanpassingen aan de installatie. Dat is toch veel slimmer dan pakken papier over en weer sturen?

Rapportages

Automatisch gegenereerde rapportages in Climatics

Rapportages

Als u gebruik maakt van warmtewisselaars of uw energieverbruik moet verantwoorden zult u waarschijnlijk jaarlijks rapportages moeten opmaken. Dankzij de rapportage functie in Climatics hoeft dit geen kostbaar proces meer te zijn. Dankzij een koppeling met al uw apparaten en sensoren kan Climatics automatisch rapportages genereren welke u jaarlijks eenvoudig kunt indienen. Verder kunt u de rapportages tussentijds op ieder moment inzien.

Kloktijden Climatics

Kloktijden per ruimte instellen is eenvoudig

Kloktijden

De kloktijden functionaliteit geeft u de mogelijkheid eenvoudig zogenaamde ‘setpoints’ voor een ruimte in te stellen. Een setpoint is een gesteld punt waaraan de ruimte wil voldoen, zoals in bovenstaand voorbeeld 19°C en maximaal 1200 PPM CO2 tussen 00:00 en 11:00 op maandagen. U kunt de installaties in uw gebouw op deze manier eenvoudig aanpassen op het gebruik.

Alternatieve schema’s

Kloktijden herhalen zich in principe iedere week, ze gaan uit van een wekelijks gelijk gebruik van het gebouw. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig een wekelijks herhalende warme truiendag invoeren om energie te besparen. Mocht dit gebruik afwijken kunt u met een paar klikken een alternatief schema instellen. Een alternatief schema is in een door u bepaalde periode actief. Na deze periode wordt er automatisch weer overgegaan op het standaard schema, zo blijft het alternatieve schema niet per ongeluk aanstaan!

Support Climatics

Eenvoudig een ticket aanmaken voor ondersteuning

Ondersteuning

Wanneer u vragen heeft over Climatics, uw gebouw of het functioneren van de installatie kunt u eenvoudig een ticket aanmaken. U kunt altijd op de ‘ticket aanmaken’ knop drukken in het hoofdmenu, waar u ook bezig bent in Climatics. Op deze manier kunt u ons eenvoudig om hulp vragen.

Updates & nieuwe features

Climatics wordt nog actief ontwikkeld en geupdate. Alle functionaliteiten zijn al volledig bruikbaar, maar om u beter te bedienen gaan we het nóg gemakkelijker en overzichtelijker maken. Vaak zijn er meerdere malen per week nieuwe updates! Als u suggesties of wensen heeft over een functionaliteit kunt u deze altijd aan ons doorgeven. Wij gebruiken dit in ons doorlopende onderzoek naar het verbeteren van de kwaliteit van onze diensten en producten.

Meer weten over komende ontwikkelingen of een demo van Climatics aanvragen?

Neem contact met ons op